Conferencia i llibre: Com deixar de ser una botiga zombie

Conferència i llibre: Com deixar de ser una botiga zombie?

El 17 de juny Andreu March, professor d’ESCODI i expert en Visual Merchandising, va impartir davant de més de 100 professionals del sector del comerç la conferència Com deixar de ser una botiga Zombie?  Posteriorment va presentar amb gran èxit el llibre homònim.

ESCODI comparteix amb altres empreses de comerç la inquietud que evidencia els canvis de comportament dels clients i la desorientació que això comporta. Molts comerciants confirmen que les vendes no evolucionen com  voldrien i es pregunten per què carrers i locals que havien estat molt comercials ho deixen de ser.

La creença de que la tecnologia i Internet acabaran amb les botigues físiques i que cal assumir-ho sense qüestionar-ho està molt estesa, però tal i com va comentar el ponent, es poden realitzar moltes accions i cal analitzar la situació en cada cas.  En aquest sentit, durant la conferència el professor Andreu March va donar les claus per revertir aquesta situació partint de casos reals i experiències d’èxit que han funcionat per activar les experiències de compra. “La prioritat per deixar de ser una botiga zombie és donar-li  al client el què necessita: experiències, sensacions i productes amb valor afegit. Ja no compten solament les promocions”, va comentar.”

Les 10 passes claus per deixar de ser una botiga zombie

El professor va nomenar les 10 passes per aconseguir dinamitzar les botigues i va fer especial èmfasi en conceptes com ara: l’accés del client a la botiga, les compres emocionals, les relacions que s’estableixen  amb els clients, el tractament visual dels productes i de l’espai, l’ordre i la il·luminació de les botigues i, per descomptat,  la importància de l’equip de vendes.

Els participants que provenien de poblacions d’arreu de Catalunya (Lleida, Manresa, Camprodon, Girona, Barcelona i Terrassa, entre d’altres), representaven als sectors de:  moda, calçat, joieria, moda íntima, roba de la llar, alimentació, restauració, jardineria, mobles, decoració i construcció. Els assistents van mantenir un diàleg molt interessant amb el conferenciant i van exposar les seves realitats. Després de les preguntes, Andreu March va presentar i signar el seu llibre que va tenir una gran acceptació.