Els-alumnes-d-escodi-aprenen-el-joc-Biznelis

Els alumnes de primer aprenen el procés de creació d’una empresa

Els alumnes de 1r del Grau en comerç i distribució d’Escodi han viscut de primera mà el procés de creació d’una empresa. I ho han fet d’una manera lúdica i innovadora a través del joc Biznelis, creat pels professors Carme Casablancas i Xavier Verge-, que compta amb el suport del departament d’Ensenyament de la Generalitat, i que és considerat el primer joc de taula d’emprenedoria i gestió empresarial de Catalunya.

Primer amb una dinàmica de grups, i després de forma individual, els alumnes d’Escodi han après més de 125 conceptes bàsics del món de l’empresa i han tirat endavant els seus ‘negocis’ tenint en compte que no només es tracta de fer diners; sinó de tenir cura d’aspectes com la responsabilitat, el creixement personal i professional, o la reversió social dels beneficis. A la “partida” celebrada a Escodi, els guanyadors han estat aquells que han aconseguit amb la seva estratègia i planificació més clients satisfets.

Margarita López, professora d’Economia i Empresa d’Escodi ha valorat el joc com a mètode educatiu per fer entendre i experimentar als alumnes “que el mercat és especialment competitiu, que les decisions no són fàcilment canviables i la necessitat d’aplicar estratègies pensades i desenvolupades tenint en compte sempre al client objectiu”. L’activitat és part de la metodologia experièncial amb la que treballa Escodi per formar als seus alumnes.

Biznelis, el joc d’emprenedoria

Biznelis va se creat al 2018 amb la participació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’empresa de jocs educatius de Sabadell Kidnelis, i amb el suport del departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que està estudiant integrar-lo en els currículums escolars per fomentar l’emprenedoria entre els joves.

Biznelis compta amb el segell educatiu d’Edbuilding i l’assessorament del Consorci per la Normalització Lingüística de Catalunya