Els alumnes d'Escodi defineixen un pla de marketing online-offline per a Catànies Cudié

Els alumnes d’Escodi defineixen un pla de marketing online-offline per a Catànies Cudié

 

Els alumnes d'Escodi defineixen un pla de marketing online-offline per a Catànies Cudié

Sessió telemàtica de presentació del projecte

Els alumnes de primer i segon curs del grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució d’Escodi han presentat al CEO de Catànies Cudié, Albert Cirujeda, un pla de marketing online-offline per la seva empresa. En la línia d’educació experiencial d’Escodi, els alumnes han treballat per grups l’anàlisi dels perfils buyer persona i customer journey per tal d’adaptar les estratègies i els missatges als diversos canals i els diferents públics del producte de Catànies Cudié. Un estudi que els ha permès definir i elaborar una campanya de marketing creatiu que partia amb un pressupost fictici de vint mil euros.

El pla va ser presentat pels grups d’alumnes, en directe, mitjançant una sessió role play.Cada grup va disposar de quinze minuts per defensar la seva proposta i la part del pressupost que, en funció dels objectius marcats per l’empresa, els corresponia. Els diferents grups d’alumnes van definir les seves propostes en funció dels estudis per segments d’edat dels consumidors; els canals de distribució dels missatges; i els possibles punts de contacte de la marca amb aquests consumidors. La sessió de treball es va portar a terme en el marc d’una multiconferència virtual a causa de les restriccions sanitàries motivades per la pandèmia de la Covid19. A la sessió també va assistir la professora de l’assignatura de Marketing, Isabel Mariscal, que ha estat la responsable de la supervisió del treball dels alumnes.

Valoració dels participants

Albert Cirujeda, CEO de Catànies Cudié, va valorar d’excel·lents la majoria de les propostes, i està decidit a implementar bona part dels treballs a l’estratègia de marketing de la companyia. Catànies Cudié acaba d’obrir una nova botiga física al  districte de Sant Gervasi-Galvany a Barcelona. Així mateix, Albert Cirujeda es va comprometre a realitzar el seguiment amb els alumnes d’Escodi de les accions que es portin a terme. Amb l’objectiu que aquests puguin comprovar els resultats real de les seves propostes.

“Va ser genial poder defensar davant un CEO d’una empresa consolidada la proposta del nostre grup” va assenyalar Marc Santamaria, alumne de primer a Escodi. “Tot el procés ha estat magnífic per aprendre els fonaments del marketing. No són només conceptes, els hem hagut de posar en pràctica, i aquesta és la millor manera d’aprendre”, afegir. Òscar Albesa, alumne de segon curs a Escodi, va qualificar l’assignatura, el treball realitzat i l’experiència del role play com “especialment enriquidor. Hem treballat un cas real, amb problemàtiques reals i ho hem viscut com una experiència, que ens ha portat a implicar-nos molt en tot el projecte. Precisament aquesta possibilitat d’aprendre de situacions i projectes pràctics és el que més valorem els alumnes”

Expansió empresarial

Amb anterioritat, els alumnes de tercer curs d’Escodi, en el marc de l’assignatura de Gestió Immobiliària en el Retail, que imparteix Josep Maria Marcos, també van presentar un projecte d’expansió al CEO de l’empresa Experiència Bebè. El projecte també es va fonamentar en estudis pràctics sobre el terreny per avaluar estratègicament i econòmicament la possibilitat d’incrementar els punts de venda de la marca, especialitzada en complements i serveis als més menuts