L’ entorn omnicanal, una oportunitat

XAVIER RIVERA, OMNICANALITAT, CAIXABANK, ESCODI, RETAIL

Xavier Rivera considera l’ entorn omnicanal una oportunitat per a qualsevol negoci de retail, independentment de la seva dimensió. Rivera va participar com a ponent a la jornada “Client, tecnologia i retail: idees clau en un entorn canviant” organitzada per ESCODI i CaixaBank. És professor d’ESCODI, director d’I-Marketing Consulting i soci fundador de diverses empreses de comerç electrònic, com Hood Bikes o Runfastergear. La seva ponència es va centrar en la gestió del màrqueting del retail en la realitat omnicanal.

Els 3 errors dels comerciants

Abans de res, Rivera va assenyalar els 3 errors més freqüents que cometen les empreses de comerç:
1. Creure que el client no compra per Internet: cada vegada hi ha menys gent que NOMÉS compra en botigues físiques i més persones que compren tant en línia com fora de línia.
2. No invertir en màrqueting digital per atreure visites al lloc web de la botiga en línia. S’han de fer accions per fer arribar possibles compradors a la botiga en línia, com si fossin els vianants que passen per davant dels aparadors de les botigues físiques.
3. Desitjar que li vagi malament a la competència. Com més establiments hi ha en un carrer comercial, en un market place a Internet, millor per a tots els negocis, ja que es genera més trànsit de possibles compradors.

L’omnicanalitat, una oportunitat

El client és omnicanal, multidispositiu i sense horaris, va dir Rivera. Abans de comprar, un client digital farà una mitjana de set moments de contacte digitals amb la proposta de compra, tot combinant la visita al web, les xarxes socials, un anunci en un portal, la recepció d’un missatge electrònic… Per tant, els empresaris de comerç amb establiments físics han d’aprofitar les eines digitals (web, xarxes socials, SEM…) per crear trànsit a les botigues físiques.

Pla de màrqueting omnicanal en 5 fases

Per últim, Rivera va marcar 5 fases per realitzar un pla d’acció de màrqueting omnicanal:
Fase 1: Planificar el negoci, els competidors i el públic, i analitzar-los per poder definir els objectius: incrementar el nombre de visites a l’establiment, trucades rebudes, localitzacions… I també cal plantejar l’estratègia omnicanal.
Fase 2: Aconseguir clients locals a través de les eines de Google, la SEO local, publicitat ADwords, xarxes socials i mitjans tradicionals.
Fase 3: Passar a l’acció tot disposant d’una web atractiva, de fàcil navegació, amb una versió mòbil imprescindible. I estar atents a les comparacions i a les opinions.
Fase 4: Conversió. Comprovar si hem assolit o no els objectius de venda.
Fase 5: Fidelització i recomanació: utilitzar les diferents tècniques habituals i noves per fidelitzar clients a través de targetes, llistes d’enviaments…

CERO, l’oportunitat per ser competitiu en l’entorn omnicanal

CERO, omnicanal, formació, escodi

ESCODI ofereix CERO, Curs Especialitzat en Retail, Màrqueting Digital i Omnicanal. Una formació amb visió de 360º de l’empresa de retail. Recull totes les disciplines relacionades amb vendes, màrqueting, canals de venda on i off i fidelització del client. Es busca poder connectar els dos mons, el digital i l’analògic, on hi ha els consumidors, tot aprofitant la tecnologia (amb estratègia). Un NOU curs d’especialització d’ESCODI amb la participació de professionals reconeguts del sector nacional i internacional.

Accedeix al document de la presentació d’en Xavier Rivera “Els nous reptes del retail en la realitat Omnicanal”

Accedeix al document resum complet de la jornada “Clients, tecnologia i retail: idees clau en un entorn canviant”

Accedeix al resum de cada ponent de la jornada:

GEMMA DOMENECH, OMNICANALITAT, CAIXABANK, ESCODI, RETAILGemma Domènech: “No és la tecnologia, és el comportament” 

Experta del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en temes d’impacte de la transformació digital de l’economia.

 

MELCHOR DE PALAU, OMNICANALITAT, CAIXABANK, ESCODI, RETAILMelchor de Palau: “El client del comerç electrònic: inconformista, sense barreres, multicanal i multidispositiu”

Director de desenvolupament del negoci eCommerce a Comercia Global Payments, empresa que gestiona serveis al comerç en més de 35 països.

 

RAFEL TENA, OMNICANALITAT, CAIXABANK, ESCODI, RETAILRafel Tena: “Pla estratègic omnicanal en 10 passos per augmentar les vendes en retail”

Soci d’Ineo Corporate ha estat en la direcció general de diverses empreses de comerç i gran distribució, com Prenatal, Leroy Merlin o Lagardère Services.

 

CAIXABANK ESCODI OMNICANAL JORNADA TECNOLOGIA CLIENTS RETAIL

Les 5 principals conclusions de la jornada “Clients, tecnologia i retail: idees clau en un entorn canviant”