Direccio-establiments-comercials-anna-flores-escodi

Entrevista a Anna Flores professora d’Escodi

Anna Flores professora d’Escodi: “Davant un client cada vegada més informat, l’actitud i el missatge del retailer és fonamental per la decisió de compra”

Especialista en Coaching i PNL és una de les professionals en actiu de l’equip de professorat del programa Direcció d’establiments comercials d’Escodi.

Anna Flores és especialista en Coaching i Programació Neuro Lingüística (PNL) i membre de l’equip de professionals en actiu del programa Direcció d’establiments comercials de la Escola Universitària de Comerç i Distribució (ESCODI) que s’inicia el pròxim 11 de març. Té més de vint anys d’experiència en l’aplicació a l’atenció al client de les eines de Coaching i PNL i és gran coneixedora de la influència que el retailer pot arribar a tenir en la decisió de compra del consumidor.

Com ha canviat el “client”, en el món del comerç, des de la generalització de les noves tecnologies i les xarxes socials?

Les noves tecnologies i les xarxes socials s’han convertit en un element clau perquè el client estigui molt ben informat sobre el producte o servei que busca. Li permeten invertir el temps que li calgui per a conèixer a fons característiques, diferències amb altres productes similars, preus… També afavoreixen la reflexió sobre les necessitats pròpies, i fer les comparatives necessàries, que li portaran a prendre la decisió de portar a terme, o no, la compra.

El retailer també ha de canviar la manera de tractar a aquest client? En quins aspectes?

Per descomptat! El retailer ha de mostrar unes habilitats comunicatives que tenen molt a veure amb la flexibilitat, la capacitat d’entendre i captar el perfil del client que té al davant i l’adaptació al mateix. Ha de tenir especialment cura amb el missatge que emet i com l’emet. Precisament la manera com es trameten les qualitats o les virtuts del producte, involucrant les paraules, els gestos, el to de veu, és el que té més poder d’influència sobre el client i la seva decisió final de compra.

Perquè aconsellaries a un retailer participar en el programa formatiu de Direcció d’establiments comercials d’Escodi?

Perquè aquest programa és molt complet i prepara als assistents en totes les àrees relatives al retail. I en el que fa referència a les sessions que jo impartiré, els aportaré, a més dels coneixements, el desenvolupament pràctic de les habilitats comunicatives que els han d’apropar al client d’una manera efectiva, influent i persuasiva, que els permeti fidelitzar-los, perquè amb la seva actitud milloraran l’experiència de compra d’aquest client.