banner-web-JPA-26-de-juny-xavier-vinolas

Entrevista a Xavier Viñolas exalumne d’Escodi

Xavier Viñolas: “El millor d’Escodi es que et preparen per al que serà de veritat la teva feina.”

Xavier Viñolas és graduat per Escodi al 2018 i avui, amb 24 anys, responsable de marketing i comunicació a “Eina Cooperativa”, empresa de serveis amb 254 treballadors. De nissaga vinculada al retail i la distribució, va crear la seva primera empresa mentre estudiava: “Les orenetes”, una botiga de moda femenina i complements, en un sector que poc té a veure amb el de l’empresa familiar, vinculada a l’hostaleria i l’alimentació.

Però “Les orenetes” i “Eina Cooperativa” no són les úniques experiències de management en el seu curt, però intens, currículum professional. Va treballar una temporada en Londres en el sector del retail. Ha treballat a Ikea, “m’atreia conèixer el funcionament d’una multinacional” i durant un any més a Cirsa, on havia fet les pràctiques del programa formatiu d’Escodi i on mentre encara estudiava el van contractar.

Per què vas escollir Escodi per a la teva formació universitària?

Sempre havia volgut estudiar a Escodi. Volia formar-me en retail i management d’empreses i el Grau d’Escodi està molt especialitzat en ambdós sentits.

Com valoraries la teva experiència?

Genial. A Escodi els estudis són pràctics. Et formen per al món real, et preparen per al que serà de veritat la teva feina; i coneixes de primera mà com estan funcionant en aquest moment empreses molt diverses: petites, mitjanes i grans, i de molts diversos sectors.

Estudiar en grups reduïts i amb docents que són professionals en actiu, et va ajudar?

Crec que són dos dels elements que fan més interessant la formació a Escodi. Reps un tracte directe i personalitzat i a més qui et forma no és un teòric, és un professional que coneix de veritat com funcionen les empreses i et preparen per a aquest funcionament.

Com qualificaries la formació que vas rebre a Escodi?

De molt alta qualitat per tot el que hem comentat abans. Gràcies a Escodi vaig poder participar en un Congrés d’AECOC, l’associació que reuneix fabricants i distribuïdors, i vaig poder comprovar que els alumnes d’Escodi estaven molt més preparats que estudiants d’altres centres de formació en “management”.

Va canviar la teva formació universitària les teves aspiracions professionals?

D’alguna manera si ho va fer. Sempre vaig pensar que em volia dedicar al front office i després em vaig adonar que el back office a les empreses és molt important i ara estic centrat en temes de marketing i comunicació.

Què recomanaries a altres que estiguin pensant que Escodi pot ser el seu centre de formació universitària?

Que no dubtin. Que és la millor opció, perquè estudiar a Escodi serà el veritable trampolí per al seu futur professional.