La clau per millorar la gestió retail

Escodi organitza webinars gratuïts per a retailers i col·laborar a reorientar els seus negocis

Com millorar la gestió econòmica, la del lloguer i el mètode Coronoretail

En l’actual context de la “nova normalitat”, Escodi i el seu equip docent vol col·laborar amb els responsables d’establiments comercials. I és per aquest motiu que organitza una sèrie de sessions en format webinar en els que els professionals que formen part del professorat de l’Escola compartiran amb els assistents els seus coneixements per organitzar, reorientar i posar en pràctica sistemes de gestió que ajudin als retailers a afrontar, i superar amb èxit, la crisi provocada per la pandèmia sanitària de la Covid19.

La sèrie de webinars s’han organitzat al voltant de tres temàtiques i es desenvoluparan en diverses sessions d’una hora de durada. Totes  les sessions tenen caràcter gratuït. La temàtica dels webinar es centren en com readaptar la gestió econòmica; recomanacions per la gestió del lloguer dels establiments; i les possibilitats que ofereix en el nou context l’omnicanalitat. 

Per participar en les sessions webinar organitzades per Escodi per col·laborar amb els responsables dels establiments comercials, només s’ha d’accedir a la pàgina web de l’escola www.escodi.com i registrar-se a la sessió mitjançant un petit formulari, disponible a la convocatòria de cada una de les sessions a la secció “Pròxims Events” de la Home. A totes les sessions, d’una durada prevista d’una hora, els participants disposaran de temps per plantejar als ponents els seus dubtes.

Com gestionar el negoci

La sèrie de webinars s’inicia aquest dijous, 21 de maig, amb la primera part de les mesures prioritàries a implantar pel sector retail en la fase de re-apertura dels comerços. La sessió tindrà com a ponent al Dr. en Ciències Econòmiques i Empresarials, Joaquim Deulofeu. La segona part d’aquest webinar, que tindrà com a temes preferents la gestió de les relacions amb les administracions públiques, la tecnologia i la millora dels processos per aconseguir un comerç econòmicament viable, socialment satisfactori i ambientalment responsable, es portarà a terme el 9 de juny. Posteriorment, el 9 de juliol, el professor Deulofeu portarà a terme una nova sessió centrada en la proposta d’un nou model de gestió pel comerç postcovid, més àgil i transformadora que l’ha de permetre fer front a un entorn que és mantindrà més volàtil, incert, complex i ambigu durant molt de temps.

L’impacte del lloguer

El 28 de maig el webinar programat està centrat en la gestió immobiliària en el retail en el context actual. Quines són les millors fórmules en funció de la localització de l’establiment comercial i el tipus de municipi on es troba. També  es tractarà com s’ha d’analitzar l’impacte econòmic, sobre el negoci comercial, del cost del lloguer. Aquesta sessió tindrà una segona part, el 17 de juny, en la que s’avaluarà aquest impacte a curt i mitjà termini i les recomanacions als responsables dels establiments comercials per gestionar-lo. José María Marcos, enginyer industrial i PDD per IESE, amb més de vint anys d’experiència en estratègia i desenvolupament de negoci en el sector del retail serà el ponent d’ambdues sessions.

El mètode Coronoretail

Les sessions webinar també inclouen, el 30 de juny, una convocatòria per a donar a conèixer el mètode Coronoretail que pretén ser una proposta per superar les adversitats en el retail post Covid19. Un mètode basat en l’omnicanalitat amb la presentació d’eines per fer-la possible i efectiva. El ponent d’aquesta sessió serà Jordi Mas, llicenciat en ADE i Executive MBA, amb una llarga experiència com a CEO retailer, implementant innovació, estratègia i gestió del canvi.

 

Els ponents

Joaquim Deulofeu. Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB, Soci Director de Qualitat, Serveis Empresarials s.l., professor de les universitats ESCODI-UB, UPC i UAO-CEU. Autor de diversos articles i llibres sobre el retail.

José María Marcos. Enginyer Industrial i PDD per IESE, amb més de 20 anys d’experiència en estratègia, desenvolupament de negoci i expansió en els sectors del retail i de la indústria alimentària. Professor d’ESCODI-UB en Models i estratègies de creixement i Gestió immobiliària en el retail i mentor de joves emprenedors.

Jordi Mas. Llicenciat ADE. Executive MBA per EADA, PDG per IESE. Dibexer ISDI. Més de 20 anys d’ experiencia com a CEO Retailer, implementant Innovació, Estrategia i Gestio del canvi. Premi Jove Empresari 2011. Founder & CEO de Consultoria Estrategica de Retail CREARMAS.Emprenedor i soci de diferents Startups. Vicepresident de la Boqueria. Autor de diferents llibres. Profesor d’ ESCODI de Tècniques de venda i negociació i a ISEM al PADEM.