Escodi proposa llibres per a retailers en un Sant Jordi de confinament

Sis llibres per a retailers

Malgrat que el Sant Jordi 2020 és el Sant Jordi del confinament amb els comerços amb persianes abaixades -a excepció dels establiments considerats de serveis essencials- i les previsions a curt termini pel sector retail no són positives, també és temps de comprovar com s’han multiplicat les iniciatives del comerç de proximitat per fer front a les adversitats generades per la pandèmia de la COVID19 i l’alerta sanitària.

Des d’Escodi, l’escola universitària de Comerç i Distribució, volem fer a tots els retailers una proposta de lectures relacionades amb el sector comercial i que són el resultat dels estudis i anàlisis de professors de l’escola; tots ells professionals vinculats a empreses i serveis del retail.

Sis són les propostes de llibres que us presentem per aquest Sant Jordi diferent. Sis oportunitats per tenir elements per conèixer com millorar els resultats de la vostra botiga, com conèixer i comunicar-te amb el teu client i exemples d’èxit de noves pràctiques de venda. Els pots demanar on line a qualsevol de les iniciatives que s’han posat en marxa o registrar-los a la teva agenda per comprar-los el pròxim 23 de juliol. La majoria estan disponibles en format paper i en format digital, perquè el món de la lectura ja és omnicanal.

 

“Cómo dejar de ser una tienda “Zombie””. Consíguelo en 10 pasos.

Andreu March. Publicació independent.

Andreu March és especialista en visual merchandising. En aquest llibre proposa 10 passos que ens permetran adaptar-nos a la nova realitat del sector. Més que un mètode, aquest llibre busca ser un manual d’ús per posar-nos al dia del sector del Retail.

Una anàlisis de l’experiència de compra des d’una òptica emocional, que contempla des de l’aroma de la nostra botiga, fins al circuit de compra que realitzen els nostres clients, passant pels aspectes com la música, la il·luminació o l’ordre.

 

“El consumidor tarado”. Manual diagnostico de patologies del consumidor.

Albert Vinyals. Publicació independent

Albert Vinyals és doctor en Psicología i especialista en psicologia del consum. En en el seu primer llibre recull 29 de les patologies que podem patir com a consumidors.

Conèixer-les ajudarà als retailers a interpretar millor les actituds dels seus clients i com adreçar-se en ells a cada situació en el procés de compra.

Un llibre ple de coneixement, sarcasme i converses de l’autor amb la seva àvia de 97 anys.

 

 

“Por qué unes tiendas venden y otras no en la era digital”. Jordi Mas (i Luis Lara). Ed. Libros de cabecera.

Jordi Mas és Strategic Retail Specialist. En aquest llibre explica el mètode per gestionar unes botigues exitoses aportant informació inèdita, exemples il·lustratius i experiències personals per entendre com han tingut èxit companyies i iniciatives del retail.

Aquest manual va dirigit a propietaris, professionals o emprenedors.

 

 

 

“Mejorar los resultados de tu tienda depende de ti”.

Sílvia Bach. Publicació independent.

Sílvia Bach és especialista en retail i a aquest llibre fa un repàs de tots els factors de canvi del sector. Destaca el potencial del comerç de proximitat i el fet que canviar els resultats d’una botiga no depèn de factors externs, sinó bàsicament en assumir el que estar passat i afrontar-ho.

L’anàlisi dels KPI i la gestió del punt de venda són fonamentals per a aconseguir el resultat desitjat en opinió de l’autora.

 

 

 

“Pon rumbo a tu felicidad: Ejercicios y técnicas de PNL para el dia a dia”

Anna Flores. Ed. Edaf

Anna Flores és especialista en Coaching i Programació Neuro Lingüística i en aquest manual aporta mètodes per aprendre a detectar els processos que portes a terme de forma conscient i inconscient  quan estàs davant un client.

L’objectiu de la publicació és poder modificar aquells que realitzes i que no et generen els resultats que esperes.

 

 

“Emprendiendo la Excelencia en el retail” Caso Ferret: empresa sostenible.

Joaquim Deulofeu. Ed. Pirámide

Joaquim Deulofeu és doctor en Ciències Econòmiques i en aquest llibre trasllada una alternativa de model de negoci pel retail fins ara més tradicional. La proposta del professor s’adapta a les noves necessitats d’un mercat cada vegada més exigent i canviant.

Un model de retail sostenible i enfocat al client i a la societat.