Graduacio-de-la-primera-promocio-d'ESCODI-com-a-centre-adscrit-a-la-UB

Graduació de la primera promoció d’ESCODI com a centre adscrit a la UB

L’acte de graduació de la primera promoció del Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució d’ESCODI (l’Escola Universitària de Comerç) i centre adscrit a la Universitat de Barcelona, es va celebrar l’ 11 de juliol a les 19h a l’Aula Magna de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

L’acte ha estat presidit pel Dr. Gaspar Roselló, delegat del rector per als centres adscrits de la Universitat de Barcelona i ha comptat amb la presència de la Sra. Montserrat Vilalta, directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya. El padrí de la promoció ha estat el Sr.Robert Vives, director general de Vives Shoes i exalumne.

La directora i gerent d’ESCODI, Núria Beltran ha destacat en el seu parlament que la tasca més important que està realitzant ESCODI per al país és la d’afavorir exitosos relleus generacionals i aportar talent jove i apassionat al comerç,  un sector que està vivint una transformació com mai perquè la tecnologia està canviant la nostra manera de viure, de relacionar-nos i,  per tant, també la nostra manera de consumir.

Per a ESCODI és la 1a  graduació com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona i la 9a  promoció que gradua l’Escola Universitària de Comerç ja que es sumem les 8 promocions del títol propi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  que es va començar a impartir al setembre del 2007.

La promoció

Els graduats són 21 joves entre els 21 i els 29 anys d’edat que  en un 70% dels casos ja treballen en el sector del comerç, en molts casos, com a culminació d’un període de pràctiques en l’empresa que els ha fet l’oferta de treball. Entre aquestes empreses es troben Leroy Merlin, Decathlon, Rituals, Calzedonia, Tous i Quadis, entre d’altres. També hi ha 3 alumnes que segueixen el negoci familiar de comerç en sectors com la moda, una cadena d’òptiques o una empresa majorista de peix.

El percentatge d’estudiants universitaris d’ESCODI que s’hi matriculen per preparar-se per a la successió  generacional en empreses familiars de comerç acostuma a estar entre el 15% i el 20%. El grau d’inserció laboral es molt ràpid, ja que el 80% dels graduats troben feina adequada als seus estudis en menys de 6 mesos.

Sobre ESCODI 

L’escola universitària de comerç, va ser creada l’any 2000 per una iniciativa de l’Ajuntament de Terrassa, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Terrassa, que es van fixar com objectiu incrementar la capacitat tècnica i d’innovació dels comerciants, i aconseguir una titulació universitària de comerç plenament homologada.

L’any 2007 ESCODI va començar a impartir el Grau Universitari en Direcció de Comerç com a títol propi de la UAB, de forma absolutament pionera a tot l’estat espanyol. La crisi econòmica va torçar la consolidació del projecte d’ESCODI amb la UAB, per la qual cosa l’homologació plena no va arribar fins a 10 anys mes tard, al 2017 i amb ESCODI com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona. ESCODI encetarà el curs vinent una nova etapa amb la incorporació d’ESCAC (l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya) al seu patronat.

Des de l’any 2000 ESCODI ha donat formació a més de 30.000 empresaris i professionals del comerç de tot Catalunya, però també de la resta de l’estat espanyol i d’Andorra. Empreses de reconegut prestigi com Condis, Òptica Universitària, Rituals, Laie, etc. han confiat a ESCODI la formació dels seus directors d’establiment.