Guia per a iniciar un APEU

La Generalitat publica la Guia Tècnica per iniciar una Àrea de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Amb l’objectiu de difondre el model de gestió i característiques de les Àrees de Promoció Econòmiques Urbanes (APEUs), el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha publicat la Guia Tècnica per iniciar una APEU, com a eina de suport en el procés de creació d’una APEU.

La guia, la primera d’aquestes característiques a Catalunya, ha estat elaborada per l’Escola Universitària de Comerç i Distribució (ESCODI), en col·laboració amb l’Oficina d’APEUs del CCAM. La publicació compta amb informació del marc legal vigent, i també amb consells pràctics i recomanacions per impulsar una APEU. En aquest sentit, a més de les definicions bàsiques i de referències a la regulació, la guia inclou una sèrie de reflexions que són el resultat d’unes sessions organitzades per l’ESCODI, en les què han participat una dotzena de dinamitzadors comercials d’arreu del país.

La Guia per iniciar una APEU és un dels recursos divulgatius que l’Oficina d’APEUS de la Generalitat de Catalunya posa al servei de les persones i entitats interessades a promoure una experiència d’aquest  model de col·laboració públicoprivada.

Per a un salt qualitatiu

Muntsa Vilalta, Directora general de Comerç de la Generalitat, destaca al pròleg de la guia: “A Catalunya, ja fa una quinzena d’anys que moltes veus hem estat defensant la necessitat de desenvolupar projectes inspirats en el concepte de BID. I ha calgut esperar, és cert, però finalment disposem de la Llei 15/2020, del 22 de desembre, de les àrees de promoció econòmica urbana (APEUs) –el terme amb què denominem els BIDs catalans–, per facilitar que el nostre teixit associatiu protagonitzi un salt qualitatiu imprescindible per tal de modernitzar determinades zones urbanes, millorar la qualitat de l’entorn urbà i incrementar la competitivitat de les empreses comercials i de serveis”.

I és que, amb les seves pròpies paraules: “Quan sentim la paraula innovació, sovint el primer que ens ve al cap són les novetats en l’àmbit tecnològic. Però els avenços que millor ens defineixen com a societat són els que estan relacionats amb la forma d’organitzar-nos”

 


Descarrega’t l’agenda