Aprenentatge experiencial

L’aprenentatge experiencial a Escodi

Els alumnes d’Escodi estan creant el Buyer Persona i Customer Journey de dos supermercats Condis

Els alumnes de l’assignatura de Màrqueting Digital de l’Escola Superior de Comerç i Distribució (Esodi), que imparteix la professora Isabel Mariscal, estan elaborant el Buyer Persona i Customer Journey per a dos supermercats de Condis per encàrrec del seu director, Roger Ribera.

Un exemple més del mètode “learning by doing” (aprenentatge experiencial) que Escodi implementa en totes les assignatures del Grau Universitari en Gestió d’Empreses de Comerç i Distribució, adscrit a la Universitat de Barcelona.

La confiança de les empreses

Roger Ribera, propietari i CEO de Vendipràctic, S.L., amb tres franquícies de Condis Supermercats a Catalunya: Condis Rubí Mercat; Condis Valldoreix i Condis Ca Fatjó; va confiar plenament en Escodi per a crear valor per a la seva empresa. Una confiança empresarial que han evidenciat Catànies Cudié, o Experiència Bebè, entre moltes altres, per a desenvolupar projectes reals de màrqueting i de reformulació dels seus establiments.

Una confiança i acostaments que Isabel Mariscal qualifica de “imprescindibles per a anar preparant als alumnes a la realitat del perquè i com es treballa”.

El projecte de Condis

El projecte de Condis se centra en dos dels tres establiments de Vendipràctic. Concretament en el de Rubí Mercat i el de Valldoreix. Roger Ribera va definir diferents grups objectius de consumidors (target) i els alumnes es van organitzar en diversos equips de treball.

S’han fet visites presencials als centres, organitzat entrevistes, enquestes i estudis de mercat en les zones objectiu i en les zones que formen part de la vida dels potencials consumidors. També s’ha dut a terme el treball d’anàlisi de les dades mitjançant sessions en línia amb la professora Isabel Mariscal, per a poder definir les millors estratègies de Comunicació i Màrqueting.

Estratègies

L’elaboració de les propostes per a Vendipràctic, S.L. han suposat per als alumnes treballar la creativitat perquè s’ha fugit de les estratègies bàsiques dels descomptes, perquè apostin per conceptes com el valor de la marca o el engagement per les alternatives que s’ofereixen. Així mateix, els alumnes han treballat diferents estratègies push-pull, i de màrqueting d’atracció per a generar i provocar una major fidelitat del client. I s’han definit accions que impactin de manera sostenible i a llarg termini en el vincle marca-client.

El projecte final de Buyer Persona i Customer Journey es presentarà a Vendipràctic