Les últimes intervencions d’ESCODI als mitjans de comunicació

ESCODI està molt present a l’agenda dels periodistes per documentar temes diversos del sector retail. A continuació, un resum de les sortides als mitjans durant l’últim trimestre del 2017.

La formació professional d’ESCODI

Dins l’oferta acadèmica d’ESCODI, té una especial importància el Grau en Gestió d’Empreses en Comerç i Distribució. No obstant, també imparteix conferències, seminaris i cursos relacionats amb el món del comerç, la distribució i el retail. Mitjans de comunicació com Canal Terrassa o Terrassa Digital es fan ressò sobre Retail de luxe, el segon curs que imparteix ESCODI juntament amb La Roca Village.

Reconeixement a ESCODI

L’AGECU va premiar ESCODI per la seva tasca formativa, concretament per la seva contribució a la professionalització del comerç urbà. En va parlar Món Terrassa.

D’altra banda, ESCODI va participar a la Primera Edició dels Premis de la Nit del Comerç a Girona de la mà del professor Andreu March. En van fer referencia Girona emociona, Nació Girona, Girona notícies o gironacentre.org.

Estudi del visitant de la 17a edició del Rec.016 a Igualada

Rec.0 Experimental Stores és la transformació efímera d’un vell barri industrial, el barri del Rec, a Igualada. Dues vegades l’any, i només durant quatre dies, les velles fàbriques i adoberies es converteixen en pop up stores de moda on marques de primer nivell hi venen els seus estocs i mostraris a preus únics. ESCODI estudia el visitant a la fira del Rec d’enguany i se’n fan ressò mitjans com:

El Black Friday

Un any més, el Black Friday inaugura la temporada de compres nadalenques amb significatives rebaixes en moltes botigues detallistes i grans magatzems. Sobre aquest fenomen i sobre la campanya comercial de Nadal en parlen amb ESCODI mitjans com:

Els professors d’ESCODI als mitjans

Els mitjans de comunicació recorren a la mirada dels professionals d’ESCODI per parlar sobre temes relacionats amb la seva especialitat. A continuació una mostra:

  • Via empresa va publicar un reportatge titulat Hamburgueses d’alt “standing” i es va servir de declaracions del profesor Jorge Mas
  • – Ràdio Terrassa i Terrassa Digital publiquen una entrevista a Josep Maria Llaurador sobre els recursos humans al comerç.
  • Albert Vinyals va parlar sobre emocions i consum a mitjans com TV3, Bolsomania o Ecobolsa.
  • També Vinyals va parlar sobre el consum lligat a la situació d’incertesa política dels últims mesos a Rac1 i a La Vanguardia: “Les vendes del comerç català cauen un 3,9% a l’octubre”.
  • El professor Mateu Farré va aconsellar sobre els detalls a tenir en compte a l’hora de decorar els aparadors de les botigues de cara al Nadal a El Submarí de Ràdio Terrassa.
  • Sweet Press i Noticias al Detalle van publicar un article de Joaquim Fontboté sobre el Big data com a nou repte i oportunitat per al comerç.
  • La Vanguardia va parlar sobre el “boom” del menjar immediat i Núria Beltran va assegurar que “en un moment accelerat com el que estem vivint, sense temps per cuinar ni per a preparatius complicats, triomfen les iniciatives que aporten solucions al consumidor.”
  • – Albert Vinyals va parlar també sobre consumisme a Betve.