Lleuger increment de vendes, en comerç segons l’ESCO estiu 2019

Lleuger increment de vendes, en un comerç polaritzat segons l’ESCO estiu 2019

Segons l’Enquesta de l’Estat de Salut del Comerç (ESCO) de l’estiu 2019, el comerç català ha incrementat lleugerament les seves vendes respecte el mateix període de l’any passat. Però manté la polarització de l’estat de salut: mentre una quarta part dels comerços millora, el 40% empitjora.

Les principals conclusions de l’ESCO estiu 2019 són

A un dels enquestats els baixen les vendes al primer semestre del 2019. La davallada es constata en la caiguda dels beneficis pel 45% dels empresaris del comerç.

Els enquestats han tancat més botigues (22%), que n’han obert de noves (11%).

El 51% dels que mesuren el trànsit de les botigues, diuen que hi entren menys persones.
Per a ESCODI és la 1a  graduació com a centre adscrit a la Universitat de Barcelona i la 9a  promoció que gradua l’Escola Universitària de Comerç ja que es sumem les 8 promocions del títol propi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)  que es va començar a impartir al setembre del 2007.

Els canvis d’hàbits dels consumidors (43%) i el comerç electrònic (43%) són els principals factors que expliquen la baixada del trànsit a les botigues.

El 12% creu que la gent té més ganes de comprar i el 8% troba beneficiosa l’omnicanalitat.

Només el 17% han venut més a les Rebaixes d’estiu.

Un 47% dels comerciants opina que els ànims per comprar en rebaixes d’estiu han baixat

Només un 11% opina que han millorat.

Només un 8% dels comerciants enquestats han percebut beneficiosa la liberalització del calendari de Rebaixes.

Només el dels enquestats que realitzen rebaixes les ha començat l’1 de juliol.

Així doncs, l’Enquesta sobre la Salut del Comerç (ESCO) d’Escodi, aporta dades sobre l’evolució de les vendes, els marges, els beneficis, la percepció dels ànims dels consumidors per part dels comerciants i analitza quan s’inicien les Rebaixes i les promocions especials, si se’n fan.

ESCODI , l’escola universitària de comerç, ha enviat l’enquesta a comerciants de tot Catalunya entre els dies 4 i 12 de juliol de 2019.
Resum de l’ESCO estiu 2019