Òscar Camero: “Escodi et prepara per afrontar els reptes d’un sector, el retail, que necessita aquests nous perfils professionals”

Òscar Camero va escollir Escodi per la seva formació universitària i avui lidera un equip de 14 persones de diversos departaments en una gran superfície comercial. Es considera ben preparat i capaç d’afrontar els reptes d’un sector, el del retail, que necessita, especialment ara els nous perfils professionals que cada any es graduen a l’Escola Superior de Comerç i Distribució. La seva experiència és similar a la de la majoria dels graduats d’Escodi que aconsegueixen la seva integració laboral fins i tot abans de finalitzar els seus estudis.

Per què vas escollir Escodi per la teva formació universitària?

-Sempre m’ha interessat l’economia i l’empresa i per això també el comerç. El comerç ha tingut un gran impacte a la societat al llarg de la història i avui genera moltes oportunitats d’inserció laboral amb moltes possibilitats de créixer i desenvolupar-te. El comerç necessita nous perfils que aportin valor i innovació i vaig pensar que seria molt interessant estudiar i formar-me en aquest àmbit i formar part d’aquesta nova generació.

Què valores més de la formació que vas rebre?

El que més valoro són els professors. El fet que siguin docents i professionals del sector aporta un gran nivell i coneixement. El que comparteixin les seves experiències et fa estar molt més preparat per afrontar el que serà el teu dia a dia quan siguis un professional.

Creus que els teus estudis a Escodi t’han servit per afrontar la teva actual vida professional?

-Sense cap mena de dubte. Els estudis em van donar les eines per afrontar qualsevol situació i problemàtica que es genera en el món del comerç. Em considero preparat per optar i assumir un lloc de treball amb alta exigència i enfocats a la direcció i gestió de diferents models de negoci dins del món del comerç.

Quin és el teu projecte de futur?

-La veritat és que podria dir que ja l’he aconseguit. Jo volia liderar un equip amb alta facturació dins del món del comerç. Gestiono un equip de 14 persones, de tres departaments diferents en una gran superfície comercial. Això m’ha de permetre guanyar l’experiència necessària per dirigir en el futur un equip estratègic que defineixi nous models de negoci de retail o a millorar els existents.

Què li diries a un jove que hagi d’escollir carrera universitària perquè es decidís per a Escodi?

-Jo li diria que els estudis a Escodi el prepararan per donar respostes a un sector que necessita nous perfils enfocats a les persones, objectius i amb més preparació. I li diria que el comerç seguirà essent molt important en la societat i amb necessitat d’aquests perfils. Jo animo a tothom que escolli Escodi, perquè et prepara no només per gestionar un comerç de botiga, sinó departaments de recursos humans, centrals de compres. Estudiar a Escodi et pot donar una gran projecció laboral.

Si vols escoltar i veure l’entrevista sencera la pots visualitzar AQUÍ