Programa-per-afrontar-la-transformació-digital

Programa per afrontar la transformació digital

Un programa per afrontar amb garanties la transformació digital del retail

El canal digital ha canviat els processos de compra tradicionals i ens porta cap a un entorn complex on les retailers nadius digitals també anomenats Pure Players competeixen fortament amb els tradicionals.

Veiem com els Pure Players fan créixer el seu negoci a còpia d’aplicar tecnologia a les seves webs amb sistemes d’intel·ligència artificial capaços de predir les compres dels usuaris; programes de fidelització cada cop més agressius, utilitzant nous formats publicitaris digitals com la publicitat programàtica o la realització de campanyes amb Influencers. Una bona part dels retailers tradicionals, sigui per desconeixement, sigui per no sortir de la seva àrea de confort, no apliquen aquestes tècniques als seus negocis, una actitud que encara els hi fa més difícil competir en el canal digital quan es decideixen a fer-ho.

Les estadístiques confirmen el que és evident: cada cop més el client és omnicanal. Busca online/offline, compra online/offline, demana suport online/offline, i si finalment realitza l’acció de compra l’hi és indiferent el canal i, normalment, compra per internet o en botiga física, segons la seva conveniència.

Si posem al centre al client, hem de dibuixar un ecosistema perquè, estigui on estigui el client, a l’utilitzar qualsevol punt de contacte amb nosaltres, tingui una bona experiència i això no és senzill de crear.

L’entorn mobile, les xarxes socials, el contingut, els cercadors, els influencers i molt més són elements prioritaris per arribar a aquest client omnicanal. La combinació d’aquests elements amb una estratègia clara, ben definida i alineada amb els objectius globals serà el que farà que puguem competir i posicionar-nos en aquest nou món. Un món canviant en que fins i tot els Pure Players comencen a obrir botigues físiques per oferir millors experiències al client i així poder tancar el cercle.

D’altra banda, no hem d’oblidar que una persona quan entra a la nostra botiga, o a la nostra web, potser ve a comprar o potser ve a “passar l’estona”, a fer “shopping”; a tenir una experiència amb nosaltres. Per tant, no només ens hem de centrar a crear experiències i processos enfocats a la compra; també haurem de pensar, com a retailers, que li podem oferir a un client quan no ve a comprar a la meva botiga, o més difícil encara, a la meva web, perquè el seu shopping sigui una experiència gratificant.

És per poder afrontar aquests nous reptes amb garanties que Escodi ha posat en marxa el programa de Transformació Digital per al Retail, adreçat a totes aquelles empreses i professionals del retail que vulguin millorar les seves accions en Marketing Digital. En aquest curs plantejarem conceptes estratègics globals de transformació digital enfocats a la part de venda; analitzarem les noves tècniques de SEO i SEM; o com omptimitzar la nostra presència a Amazon. I també et donarem les eines per gestionar el marketing d’Influencers; així com la publicitat programàtica, i com fer el teu pla de social media. La gran avantatge d’aquest programa davant altres formacions en marketing digital és que està pensat i enfocat a professionals del retail i que el seu equip de professors està integrat per professionals de reconegut prestigi en el sector disposats a compartir la seva expertesa.