Robert Vives, exalumne d’Escodi, avui dirigeix l’empresa familiar amb 21 botigues físiques a Espanya i una botiga online

Robert Vives destaca que els seus estudis a Escodi li han permès progressar a la seva empresa i valora de forma especial que els professors siguin professionals en actiu.

Vives Shoes, l’empresa que dirigeix Robert Vives, va néixer com una sabateria multimarca l’any 1925 a Calella (Barcelona). Actualment disposa de 21 tendes físiques -pròpies i franquiciades- a Espanya, a més d’una botiga online : vivesonline.com. L’empresa manté els valors de la seva fundació: comoditat, tradició i tendència. A més, avui dia disposen de gran varietat de sabates , de marca pròpia com Vives Shoes i Vives Leather; així com altres marques referents en el sector de la moda i les sabates. Vives Shoes també ofereix complements com barrets, bosses, cinturons i bufandes i fulards.

Robert Vives Romeo és l’actual general manager en Vives Shoes, l’empresa familiar que ha crescut, des dels anys 90, i especialment en els últims anys. Robert Vives és exalumne d’Escodi, es va graduar el 2014, i cada any col·labora amb l’Escola, explicant als alumnes el model de creixement de Vives Shoes.

Per què vas escollir Escodi per a la teva formació universitària?

Crec que era l’opció que més s’ajustava a les meves necessitats, una formació especifica en comerç professionalitzat, aportant una visió dels diferents camps que ha de tenir una empresa tant si es tracta d’una empresa familiar, o no.

Com valoraries la teva experiència?

Crec que ha sigut una experiència positiva pel que ha estat l’evolució personal dins l’empresa familiar. M’ha aportat un ventall d’eines que adaptant-les a les meves necessitats en diferents moments i entrelligant-les durant diferents processos ha fet que el dia d’avui hàgim arribat fins aquí.

Estudiar en grups reduïts i amb docents que són professionals en actiu, et va ajudar?

És positiu en la majoria dels aspectes, ja que l’accessibilitat entre els diferents professionals hi és, i l’experiència del dia a dia que et poden aportar té molt de valor, ja que està actualitzada.

Com qualificaries la formació que vas rebre a Escodi?

Crec que les eines que m’han aportat m’han estat útils, ja que surts amb una visió global del que és una empresa i dels diferents departaments que hi ha, així i tot no vol dir que si no fem seguiment i les anem actualitzant nosaltres mateixos tinguem una formació adequada per sempre, ja que el nostre ram és canviant i més en aquests moments.

Va canviar la teva formació universitària les teves aspiracions professionals?

No en el meu cas  no, ja que tenia clar on volia acabar.

Què recomanaries a altres que estiguin pensant que Escodi pot ser el seu centre de formació universitària?

Que han de tenir en compte que a la universitat no s’aprèn la feina, a la universitat agafem eines que després hem d’aplicar en el camp a què ens dediquem, i que per tant tenir accessibilitat entre les persones que t’aporten la teva formació és un valor que suma molt.