Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

El combat definitiu del retail: offline versus online

Consumidor online vs Consumidor Offiline és un curs que analitza les característiques diferencials del consumidor online y offline. Partint d’elements comuns i diferencials,  el curs pretén posar de manifest la necessitat d’implementar estratègies diferencials i alhora coherents amb l’objectiu d’optimitzar els espais físics i virtuals de compra.  

Es contraposaran els comportaments dels consumidors quan compren online i quan compren en botiga física, per a saber com trobar el clic mental que ens fa comprar en cada situació. 

Una venda tradicional i de confiança amb desplaçament a un espai físic amb horaris? O una compra més impulsiva i instantània sense desplaçament i amb flexibilitat horària? El Dr. Joan Morales, expert en e-commerce, debatrà amb el Dr. Albert Vinyals, expert en psicologia del consumidor, per a saber quin és el millor model de negoci, si no es que guanya l’opció omnicanal.  El curs promou i presenta la omnicanalitat com la millor estratègia de gestió en un món PostCOVID-19. 

 OBJECTIU:  

  • Conèixer les característiques bàsiques del consumidor online i offline 
  • Explicar els factors que determinen el comportament de compra en botiga física i al món online 
  • Establir les estratègies més adients per captar clients online i offline 
  • Conèixer les variables més determinants del comportament del consumidor online i offline 
  • Adaptar el nostre negoci a les noves necessitats dels consumidors 
  • Dissenyar estratègies omnicanal per fidelitzar ambdós tipus de clients 

 ADREÇAT A:  

Empresaris, comerciants i emprenedors interessats en implementar estratègicament la omnicanalitat als seus negocis. 

 ÍNDEX DE CONTINGUTS:  

 ROUND 1: 

Consumidor Offline vs consumidor Online 

 ROUND 2: 

Botiga Virtual vs botiga física 

 ROUND 3: 

Tendències actuals i de futur 

 ROUND 4: 

Estratègia Omnicanal 

 El “púgil” Albert Vinyals i Ros ens explicarà com adaptar una botiga física al consumidor actual i argumentarà perquè el comerç de carrer mai morirà.   Atacarà al seu rival amb els arguments aportats per la psicologia i el neuromarketing per a demostrar que som animals socials que necessitem dels comerços per a gaudir de les nostres ciutats.  

El “púgil” Joan Morales ens parlarà sobre quines són les característiques del consumidor Online, així com també quins són els avantatges de la compra Online (atributs i característiques de la botiga virtual). Atacarà al seu Rival amb les noves tendències de l’e-commerce, tendències actuals i futures de la compra online.  

Finalment tots dos arribaran a la mateixa conclusió, a l’estratègia de l’OMNICANALITAT, Botiga online i Botiga offline, una parella necessària. 

Event Details

Dates clau: 21 octubre -3:00 pm -5:00 pm
Horari: 3:00 pm - 5:00 pm
Àrea formativa: ESCODI