Rebaixes estiu

El consumidor encara espera les rebaixes d’estiu, però han perdut força com a reclam per les vendes

Només un 10,5% dels comerciants creuen que els descomptes d’estiu són un dinamitzador de les vendes.

La majoria dels comerços que en fan, un 68,4%, les van iniciar l’1 de juliol i un 15,8% ho van fer abans de Sant Joan.

Des de la liberalització dels períodes de rebaixes i el creixement de la venda online, amb promocions i descomptes més periòdics, el que havia estat un dinamitzador de les vendes a l’estiu, han perdut força. Per a un 47,4% dels comerciants, els consumidors encara esperen el període de rebaixes, però sense l’interès que havia tingut anys endarrere, i per a un 42,1%, els clients s’han acostumat a tenir promocions i descomptes tot l’any, i les rebaixes són simplement una més. Només un 10,5% manté que continuen sent un factor de dinamització de les vendes, segons l’enquesta d’Escodi.

Una tendència que ni la coincidència de l’inici tradicional de les rebaixes d’estiu amb la quasi total eliminació de les restriccions imposades a causa de la pandèmia de la Covid ha modificat.

Prova d’això és que encara que la majoria de comerciants, un 56,3%, afirma que fa rebaixes o promocions especials a l’estiu; fins a un 43,8% manifesta que no les porta a terme de la forma tradicional.

Dels que en fan de rebaixes, un 68,4 dels comerciants les han iniciat el primer dia de juliol, només un 15,8% ho han fet abans de Sant Joan i un 10,5% manifesten que fan promocions i descomptes sobre el preu de venda tot l’any.

Resultats en les vendes

La majoria dels comerciants, quasi un 70%, valora positivament el volum de vendes en l’inici del període de rebaixes en comparació a 2020. Fins i tot un 22,7% creuen que s’han incrementat. Una percepció que coincideix amb el fet que el 76% considera que els ànims dels clients per comprar aquest any o s’han mantingut, o s’han incrementat, i només un 24% creu que hi ha menys ganes de comprar que fa un any. Uns resultats en els que també s’ha de valorar la situació del retail al 2020 com a conseqüència de les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid-19.