Carregant Esdeveniments
 • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Retail amb l’Economia del Bé Comú

Mesurar la gestió i els resultats tenint en compte els valors humans fundamentals

Escodi organitza la Jornada “Retail amb l’Economia del Bé Comú” per presentar experiències d’èxit en l’àmbit de establiments i empreses de retail que han començat a aplicar el model econòmic de l’Economia del Bé Comú.

L’austríac Christian Felber lidera a l’actualitat el moviment que intenta implementar un nou model econòmic denominat Economia del Bé Comú (EBC), que està basat en una economia sostenible. El nou model vol canviar les principals normes del joc econòmic a fi i efecte de promoure els valors i comportaments que afavoreixen les relacions humanes. Pretén redefinir el concepte d’èxit empresarial i econòmic i substituir els paràmetres de mesura monetaris (PIB en el cas dels estats; o benefici, en el cas de les empreses) per paràmetres que mesurin el grau de satisfacció de les persones en l’economia i la societat, deixant el balanç monetari només com a complementari.

Així, la mesura de l’èxit empresarial ha de fer-se tenint en compte els valors humans fonamentals, els factors de qualitat de vida i la satisfacció de les necessitats bàsiques.

Segons aquest moviment L’Economia del Bé Comú s’ha de regir, entre d’altres, per uns principis bàsics que representen valors humans: confiança, honestedat, cooperació responsabilitat, solidaritat, generositat, i compassió.

En aquesta Jornada, es presentarà com aquest nou model d’economia es pot adaptar al sector retail amb un cas d’èxit: una empresa de retail que ja presenta el Balanç de l’Economia del Bé Comú.

A la Jornada també es vol destacar i parlar d’aquelles empreses que tenen moltes iniciatives en la línea de l’Economia del Bé Comú, que prenen consciència del seu paper social i que busquen el camí d’aportar a la societat a través d’actuacions per reduïr l’impacte mediambiental i millorar la seva incidència social. Hi col·laboraran 5 empreses que vindrán a presentar la seva experiència.

Objectiu

L’objectiu de la Jornada és crear consciència i despertar inquietuds respecte a nous models econòmics diferents als tradicionals i amb línia amb noves tendències de consum, i alternatives de gestió.

Programa de la Jornada

17h       Benvinguda. Presentació de la Jornada. Cristian Verdaguer, Director de Seveis Corporatius d’ESCODI

17,15h  Presentació i introducció a la ponència principal. Christian Felber, escriptor, historiador i economista austríac. Creador Impulsor del Model d’Economia del Bé Comú.

17,30h   Presentació Mòdel Econòmic del Bé Comú adaptat al Sector Retail. Montse Junyent. Presidenta de l’Associació d’Economia del Bé Comú a Catalunya

  • Introducció a l’Economia del Bé Comú: un nou model econòmic basat en els valors de la dignitat humana, la justícia social, la solidaritat, la sostenibilitat ecològica i la participació democràtica.
  • El Balanç del Bé Comú (BBC): l’eina per mesurar la contribució al bé comú de les organitzacions. Com s’elabora?
  • El balanç del bé comú com a eina de gestió i com pot afavorir el Retail enfront dels reptes actuals.
  • Ecoalimentària: l’experiència d’una empresa que segueix els principis de l’Economia del Bé Comú. Amb la participació d’en Joan García. Director d’Ecoalimentària y cofundador de la cooperativa Ridorta (cooperativa de consum ecològic en el barri d’ Horta

18,30h   Taula presentació de bones pràctiques

               Dr. Joaquim Deulofeu, Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials Professor ESCODI

Compta amb la col·laboració de les empreses:

  • Circoolar (Celina Tamagnini, Co-Founder & Business Development i Luis Ribó Co-Founder & Marketing Director)
  • Ocean52 (Santi Mier, CEO and founder at Ocean52)
  • Barbany “iaios” (Amadeu Barbany, creador de la marca “iaios”)
  • DMC Argentona, Biba (Antonio Guardia, CEO in ECO Tannery Osona SL)

19,30h Conclusions i cloenda. Cristian Verdaguer. Director Seveis Corporatius d’ ESCODI

Ponents

Christian Felber

Christian Felber és escriptor, professor d’universitat i ballarí contemporani a Viena. És iniciador de la “Economia del Bé Comú” i de la “Cooperativa per al Bé Comú”. Autor de diversos best seller com ara “L’Economia del Bé Comú” i “Per un Comerç Mundial Ètic” (2017). “Diners. De fi a mitjà” va ser premiat com a Llibre d’Economia de l’any 2014 i “L’Economia del Bé Comú” va ser guardonada amb el premi ZEIT-Wissen en 2017.

 

 

Montse JunyentMontse Junyent: Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses i MBA per ESADE. Fundadora del projecte educatiu EducarxTransformar. Comunicadora i escriptora sobre noves economies. Consultora de l’Economia del Bé Comú. Actualment presidenta de la ACFEBC (Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú). Professional del màrqueting i la gestió de projectes amb més de vint anys d’experiència en empreses d’àmbit multinacional

 

 

testimonis-joaquim-delofeuJoaquim Deulofeu: Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UB. Soci fundador i CEO de Qualitat, Serveis Empresarials, S.L. Excellence retail Manager – Soci i Consultor Sènior de l’empresa BitPhy. President del Cercle Econòmic i Social Baix Montseny. Exerceix de professor associat en la Facultat d’Informàtica en el Departament d’Organització d’empreses de la Universitat Politècnica de Catalunya-UPC, en la Universitat Abat Oliba-CEU i a l’Escola Superior de Comerç i Distribució-ESCODI–UB.

 

 

Joan García. Director d’Ecoalimentària y cofundador de la cooperativa Ridorta (cooperativa de consum ecològic en el barri d’Horta.)

 

 

 

Celina Tamagnini, Co-Founder & Business Development

Luis Ribó Co-Founder & Marketing Director.

Ambdós de Circoolar

 

Santi Mier, CEO i fundador de l’empresa Ocean52

 

 

 

Antonio Guardia, Dcm Argentona-BIBA Shops

 

 

 

Amadeu Barbany, creador de la marca “iaios”

 

 

 

 

Amb la col·laboració d’Estrella Damm          Amb el patrocini de Caixa Bank

                                                 

 

Event Details

Dates clau: 17 novembre, 2020 -5:00 pm -7:30 pm
Horari: 5:00 pm - 7:30 pm
Organitzador: Retail amb l’Economia del Bé Comú
Àrea formativa: ESCODI

Deprecated: La funció Tribe__Events__Main::get_closest_event és obsoleta des de la versió 6.0.0! Utilitzeu Tribe__Events__Adjacent_Events::get_closest_event en el seu lloc. in /var/www/vhosts/escodi.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6031

Deprecated: La funció Tribe__Events__Main::get_closest_event és obsoleta des de la versió 6.0.0! Utilitzeu Tribe__Events__Adjacent_Events::get_closest_event en el seu lloc. in /var/www/vhosts/escodi.com/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6031