consum covid

Com ha canviat la pandèmia el nostre consum?

Escodi llença una enquesta per conèixer quins són els hàbits de consum després d’un any de Covid-19 i quan la vacunació fa preveure a mitjà termini la recuperació d’una nova normalitat.

 L’Escola Superior de Comerç i Distribució (Escodi) ha posat en marxa una nova enquesta sobre hàbits de consum. L’objectiu és conèixer quines de les tendències marcades per l’inici de la pandèmia es mantenen i quines s’han modificat després de més d’un any de Covid-19, i quan el procés de vacunació fa preveure a mitjà termini la recuperació d’una nova normalitat.

El tancament intermitent dels comerços; la limitació d’aforament i de mobilitat com a mesures sanitàries va incrementar de forma molt significativa la compra online de productes de gran consum i va despertar una consciència més ecològica i d’aposta per productes de proximitat per part dels consumidors, així com la voluntat de fer un consum més conscient i auster.

La pandèmia de la Covid-19 també va suposar un descens molt significatiu de la compra de roba, o d’alcohol; però va incrementar la d’aliments, el consum de productes de bricolatge o de les vídeotrucades i plataformes  audiovisual.

Així ho posava de manifest la primera enquesta de consum en confinament que Escodi va portar a terme l’abril de 2020

Més d’un any després, es mantenen les mateixes tendències? Com s’han adaptat a les mesures i la incertesa? S’han modificat, ara que la vacunació dibuixa un futur a mitjà termini més pròxim a una nova normalitat? Com es canalitzaran els estalvis d’aquest any? Es manté l’aposta per la sostenibilitat i el comerç de proximitat? Preguntes a les quals l’enquesta d’Escodi vol donar resposta per col·laborar en la presa de decisions en el sector retail.

Participa i contesta l’enquesta. No et prendrà més de 4 minuts. És anònima i compartirem els resultats de forma pública a la web d’Escodi i de les xarxes socials.