#Escoditrends

#EscodiTrends, cicle de sessions formatives per donar suport al retail davant la “nova normalitat”

Noves tendencies de consum, el salt digital, com ubicar al client en el centre del nostre negoci, continguts dels #EscodiTrends

Escodi posa en marxa a partir de setembre un cicle de sessions formatives, els #EscodiTrends, adreçades als responsables del comerç de proximitat. Escodi és l’única Escola Superior de Comerç i Distribució de Catalunya i està adscrita a la Universitat de Barcelona. Els #EscodiTrends, en format online, seran impartits per professionals en actiu que són membres de l’equip docent d’Escodi. Les sessions es portaran a terme de 15 a 16.30 hores de la tarda i tenen per objectiu facilitar estratègies, eines i coneixements als responsables del retail de proximitat per afrontar amb més garanties la situació de “nova normalitat”. Els rebrots de la Covid-19 estan condicionant el desenvolupament d’aquesta “nova normalitat”. Han suposat incrementar, si cap, les incerteses i els canvis d’hàbits dels consumidors que tant influeixen en el sector retail.

Les noves tendències de consum, els processos com la digitalització; l’omnicanalitat; la necessitat de posar el client en el centre del negoci, i com atendre les seves noves expectatives; o les estratègies necessàries per innovar en la gestió de l’establiment comercial són els temes més destacats del cicle d’#EscodiTrends. Un cicle que que s’iniciarà el pròxim 30 de setembre.

 

Visió estratègica

“Reposicionant el meu negoci de retail: visió estratègica”, serà la temàtica del primer #EscodiTrends. Jordi Puig, ESADE Màster in Business Admin,  i llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona; i que va ser director comercial a Levi’s Straus a Espanya i director general a Pronovias serà l’expert participant en aquesta sessió. Una sessió en la qual es donaran respostes a qüestions tals que:  Com el Retail ha de reaccionar a aquesta nova situació?; On estan les oportunitats? Quins formats seran els “winners” en aquesta carrera per conquistar el “share” en uns canals de venda en continua evolució?

El cicle d’#EscodiTrends està disponible a la web d’Escodi (www.escodi.com), amb informació detallada del contingut i els objectius de cada una de les sessions. Els interessats es poden inscriure en totes aquelles que considerin d’interès pel seu establiment o negoci mitjançant els formularis inclosos a cada programa.

Els #EscodiTrends tenen un preu unitari de 25 euros gràcies al patrocini de diverses marques de retail. Un patrocini que contribueixen a fomentar la formació dels responsables d’establiments comercial perquè aquests coneguin de la mà dels professionals les eines i les pràctiques amb més èxit per afrontar els canvis accelerats que està vivint el sector.

Suport al sector

Des de l’inici de la pandèmia sanitària, Escodi ha posat al servei del retail, i en especial del comerç de proximitat, diverses iniciatives de transferència de coneixement del seu equip docent. A la pàgina web d’Escodi, els professionals del sector retail poden trobar la sèrie de “Tips” amb consells de quines passes seguir per revisar els costos de gestió i infraestructura, renegociar lloguers o les noves tendències de consum. Una sèrie amb més de 20 contribucions, que es van publicar durant el període de confinament. En el mes d’abril i en el mes de juliol, Escodi ha impulsat estudis per conèixer les noves tendències de consum durant el confinament estricte i una vegada arribada la “nova normalitat”. Els resultats dels estudis i les seves conclusions també es poden consultar a la pàgina web.

Així mateix ha elaborat un programa especial de formació perquè les administracions i les associacions de comerciants el posin a disposició dels comerciants locals i dels seus associats.

I, a més dels #EscodiTrends, Escodi ha programat dos cursos d’especialització, en format online. “El nou Process Management per al retail” i “KPI’s i OKR’s, gestiona’ls amb excel” son els dos primers programes executius, que ja han obert el seu període d’inscripció d’alumnes. Ambdós amb continguts elaborats per donar respostes a les noves necessitats del sector.